Tippek, hogyan kényeztessük szeretteinket Szilveszterkor

Szeretteivel búcsúztatja az elmúló évet? Íme néhány tipp ami garantáltan felfokoz minden szilveszteri bulit.
Kis hordók két fajta töltelékkel töltve

Elkészítési idő: 30 perc
Hordók:
2 lap leveles tészta
1 db tojás
Fekete és fehér szezámmag
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 220 C hőmérsékletre.
2. A tojást 1 evőkanál vízzel felverjük
3. A tésztákból kör alakú formákat vágunk ki. (mindig egy lyukas és egy teli kört egyaránt)

4. A teli köröket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tojással bekenjük a tésztákat és hozzáragasztjuk a lyukas kör alakokat.

5. A tetejét megszórjuk szezámmaggal.

6. Majd addig sütjük míg a tészta aranybarna nem lesz
Cékla töltelék:
80 gr főtt cékla
5 gr őrölt dió
30 gr sűrű joghurt só Frissen őrölt bors Egy csipet fokhagymapor
Elkészítés: Finomra lereszeljük a céklát. Egy tálban összekeverjük többi hozzávalóval.
Gomba töltelék: 35 dkg hagyma (kb félfő) mogyoróvaj 50 g gomba só Frissen őrölt bors Egy csipet szárított kakukkfű 50 g lágy sajt Rukkola a díszítéshez
Elkészítés: Finomra vágjuk a hagymát. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, és hagymát pirítsuk addig amíg aranysárga nem less. Gombát vágjuk finom szeletekre. Adjuk a hagymához és együtt pirítsuk tovább míg aranybarna nem less. Hagyjuk kihűlni. Keverjük el a gombát a sajttal, sóval, borssal és kakukkfűvel.
És végül töltsük mega a kis hordócskákat az elkészült töltelékekkel.
Avokádókrém füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (körülbelül 18 db-hoz)
Krém:
80 g érett avokádó 150 g lágy sajt ¼ citrom reszelt héja só
Körülbelül 20 g füstölt lazac leveles tészta 1 tojás szezámmag Durva szemcséjű só ½ Lilahagyma Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 220 ° C hőmérsékletre.
2. A tésztákból kör alakú formákat vágunk ki.
3. A köröket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük
4. A felvert tojással bekenjük a tésztákat
5. A tetejét megszórjuk szezámmaggal
6. Majd addig sütjük míg a tészta aranybarna nem lesz
7. Tedd egy tálba, avokádót és nyomkod össze egy villával. Adjuk hozzá a sajtot, a citromhéjat, sót, majd keverjük össze.
8. Kis kanalakra tálaljuk a krémet, melyet díszítsünk lazac darabokkal, sült tésztával és hagymával.
#szilveszter #falatkák #2017