Minden a vargányagomba körül forog a Ristorante Kríziában

Az idei év első vargányagombáiból készült fogásokkal bővítették a menüjüket.

De tudjátok, hogy milyen is a vargánya gomba?

Olaszországban természetesen sok más helyen is terem vargánya, de a Borgotaro környéki „porcini" gombát még a hozzá nem értők is azonnal meg tudják különböztetni a többi tinórúfélétől, mert aromája érdekes, rendkívül kellemes.
A Liguria, Toszkána és Emilia-Romagna tartományok találkozásánál gyűjtött vargánya különleges illata és íze a környékbeli erdők klímájának köszönhető.
A „borgotarói porcini" elnevezés valójában négy fajtát takar: az ízletes, a bronzos, a nyári és a vörösbarna vargányát. Évszázadok óta keresik és fogyasztják itt ezt az ízletes gombát, amelyet a 800-as évek óta már Angliában és Amerikában is jól ismernek, mert ezekből a kis olasz hegyi falvakból annak idején nagyon sokan elvándorolni kényszerültek.
Frissen és szárítva egyaránt felhasználható. Gyakorlatilag minden "gombás" étel készítéséhez használhatjuk. /gastroabc.hu/

 

 

Olivás, fokhagymás grillezett vargánya
Porcini freschi grigliati all’oli e prezzemolo
Grilled porcini with garlic and parsley
2780 HUF

 

Rizottó friss vargányával
Risotto ai porcini freschi
Risotto with fresh porcini
2590 HUF

 

Házi lasagne friss vargányával
Lasagnette ai porcini freschi
Home made lasagne with fresh porcini
2640 HUF

 

Rombuszhalfilé gratin friss vargányával
Filetto di rombo gratinato ai porcini freschi
Gratinated filet of turbot with fresh porcini
7680 HUF

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FRISS HÍREK
Please reload

KERESÉS CÍMKÉK ALAPJÁN