Minden a vargányagomba körül forog a Ristorante Kríziában


Az idei év első vargányagombáiból készült fogásokkal bővítették a menüjüket.

De tudjátok, hogy milyen is a vargánya gomba?

Olaszországban természetesen sok más helyen is terem vargánya, de a Borgotaro környéki „porcini" gombát még a hozzá nem értők is azonnal meg tudják különböztetni a többi tinórúfélétől, mert aromája érdekes, rendkívül kellemes. A Liguria, Toszkána és Emilia-Romagna tartományok találkozásánál gyűjtött vargánya különleges illata és íze a környékbeli erdők klímájának köszönhető. A „borgotarói porcini" elnevezés valójában négy fajtát takar: az ízletes, a bronzos, a nyári és a vörösbarna vargányát. Évszázadok óta keresik és fogyasztják itt ezt az ízletes gombát, amelyet a 800-as évek óta már Angliában és Amerikában is jól ismernek, mert ezekből a kis olasz hegyi falvakból annak idején nagyon sokan elvándorolni kényszerültek. Frissen és szárítva egyaránt felhasználható. Gyakorlatilag minden "gombás" étel készítéséhez használhatjuk. /gastroabc.hu/

Olivás, fokhagymás grillezett vargánya Porcini freschi grigliati all’oli e prezzemolo Grilled porcini with garlic and parsley 2780 HUF

Rizottó friss vargányával Risotto ai porcini freschi Risotto with fresh porcini 2590 HUF

Házi lasagne friss vargányával Lasagnette ai porcini freschi Home made lasagne with fresh porcini 2640 HUF

Rombuszhalfilé gratin friss vargányával Filetto di rombo gratinato ai porcini freschi Gratinated filet of turbot with fresh porcini 7680 HUF

#2017 #krizia #olasz #tradícionális #étterem #porcini #vargánya #séfajánlat

FRISS HÍREK
KERESÉS CÍMKÉK ALAPJÁN
No tags yet.